ابتلا به شپش سر در تمام جوامع دیده میشود و برای مثال در بچه های مدارس ابتدایی کانادا در هر زمان حدود 2% ابتلا به شپش سر وجود دارد به عبارتی دیگر ابتلا به شپش سر ارتباطی با وضعیت اقتصادی نداشته در تمام طبقات اجتماع ممکن است رخ دهد و حتی در مومیایی های مصر باستان هم رشک های مرده دیده شده است .

ازدحام جمعیت باعث می شود که شپش بتواند از سری به سری دیگر برود و از آنجایی که تماس نزدیک در بچه ها امری شایع است ، شپش سر بیشتر در این گروه سنی اتفاق می افتد ، هر چند هر کس در هر شرایط آب و هوایی ممکن است مبتلا شود.

 پیشینه: 
ویروس زیکا برای اولین بار در سال 1947 در بدن یک میمون در حوالی جنگل زیکا (Zika) در نزدیکی دریاچه ویکتوریا در اوگاندا شناسایی شد. اولین شیوع ثبت شده در بین انسانها در سال 2007 در ایالات فدرال میکرونزی (Micronesia) در اقیانوس آرام رخ داده است. این بیماری تا ژانویه 2016 در بیست منطقه از قاره آمریکا دید شده است.

راه های انتقال:
ویروس زیکا توسط پشه ای موسوم به آیدس ایجیپتی (حشره مصری) منتقل می شود که ناقل بیماری های دیگری از جمله تب زرد و تب دنگی نیز هست. اما در موارد نادری انتقال آن از طریق رابطه جنسی هم گزارش شده است.

 پیشگیری و درمان:
در حال حاضر هیچ واکسن یا درمانی برای ویروس زیکا در دست نیست. تنها روش برای پیشگیری از عفونت، پرهیز از گزیده شدن به وسیله پشه ها است. روشهای پیشگیری عبارتتند از استفاده از مواد دفع حشرات، پوشاندن بدن با لباس، پشه بند، از بین بردن آب های راکد زیرا این آب ها مکان تولید مثل پشه ها هستند.

 علائم بیماری:

بنا به گزار مرکز کنترل پیشگیری بیماری در آمریکا رایج ترین علائم ابتدلا به این ویروس تب، جوش های خارش دار، درد مفاصل، و التهاب چشم ها ست.

 میکرو سفالی:

به نظر می رسد رابطه ای میان ابتلای مادران در ابتدای دوره بارداری به ویروس زیکا و تولد نوزادانشان با میکروسفالی وجود داشته باشد. با شیوع این ویروس در سال 2015 در برزیل، هزاران نوزاد (10 برابر میزان معمول سالانه) با میکروسفالی به دنیا آمدند.

زیکا در ایران:

در ایران از سال 1390 نظام مراقبت فعالی برای کنترل حشره ی ناقل این بیماری توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ایران راه اندازی شده است.

در طول این مدت تنها یک مورد در سال 1393 در مناطق بسیار کوچکی در ایران، این حشره شناسایی شده است مورد دیگری درباره این بیماری و پشه ناقل آن در ایران گزارش نشده است.

  • الجديد
  • يرشد
image
شرکت داروسازی گیلارانکو در سال جاری با رعایت مقررات و قوانین استاندارد موفق به اخذ نشان ملی استاندارد جمهوری اسلامی ایران برای محصولات آرایشی و بهداشتی خود گردید.
image
ترک پا یکی از شایعترین عوارض پوستی است در همین راستا و برای خدمت رسانی بهتر محصول جدید ژل ترک پا به مشتریان ارائه شد.
image
با توجه به درخواستهای متعدد برای افزایش حجم این محصول، شرکت برآن شد تا این محصول را در حجم 250 سی سی نیز تولید کند.
image
موها را مرطوب نمائید. شامپو را بر روی موها ریخته و ماساژ دهید تا کف کافی تشکیل شود سپس کاملاً کفها را آبکشی نمائید. یکبار دیگر این عمل را تکرار نمائید.
image
شامپو سلنیوم سولفاید %2.5 ( شامپو سلکو%2.5®) برای درمان شوره سر،درماتیت سبورئیک و Tinea Versicolor
image
لطافت و نرمی را برای پوست های حساس خصوصاً پوست کودک دلبندتان به ارمغان می آورد. این محصول حاوی مواد اولیه طبیعی است.